Leo Kornips | Leo Kornips beeldend kunstenaar Nieuws
Leo Kornips is een beeldend kunstenaar uit Echt (Limburg NL). In zijn schilderijen en 3D-werk staan de mens en zijn belevingswereld centraal vanuit een bewustzijnsverruimend perspectief.
leokornips, leo kornips, beeldend kunstenaar, beeldende kunst, kunst, kunstenaar, schilderijen, acrylverf, olieverf, 2d-werk, 3D-werk, 2D, architectuur, Limburg, Echt, Echt-Susteren, nieuws, expositie, expo
1815
page-template-default,page,page-id-1815,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,header_top_hide_on_mobile,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
LeoKornips-Echter-Kirmesposter-2021

PERSBERICHT: ECHTER KIRMESPOSTER VANAF 6 SEPTEMBER GRATIS VERKRIJGBAAR

 

ECHT, 27 augustus 2021 – De Echter Kirmes (kermis), die jaarlijks in oktober plaatsvindt, verwarmt de gemeente met sfeer, ontmoeting en gezelligheid. Een evenement waar Echtenaren van alle generaties naar uitkijken. In 2020 kon de kermis vanwege COVID-19 niet plaatsvinden. Dat de kermis misschien ook dit jaar niet door kan gaan, inspireerde beeldend kunstenaar Leo Kornips tot het ontwerpen en uitbrengen van een unieke Echter Kirmesposter. De kunstenaar nodigt Echtenaren uit de 50x70cm grote poster op een zichtbare plek op te hangen. Zodat Echt ook dit jaar zal stralen, kermis of geen kermis. Vanaf maandag 6 september kan de poster gratis worden afgehaald bij de kunstenaar in Echt. 

 

Vanaf maandag 6 september, op werkdagen tussen 13:00u en 20:00u, gratis verkrijgbaar bij het atelier van Leo Kornips op Laurierstraat 10 in Echt. De posters zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt, op = op!

PERSBERICHT: CORONA-CARNAVALSPOSTER NU GRATIS VERKRIJGBAAR

 

Echt, 6 januari 2021 – De 11e van de 11e, het jaarlijkse begin van het nieuwe carnavalsseizoen, inspireerde beeldend kunstenaar Leo Kornips om zijn gevoel met betrekking tot de aankomende carnaval in een enkel beeld te vangen. Dat dit beeld, een aquarel die hij in een ochtend schilderde, dezelfde dag nog viraal zou gaan op social media, had de kunstenaar niet kunnen vermoeden. Door honderden hartverwarmende reacties en aanvragen voor een poster van dit werk, besloot de kunstenaar deze oproep niet te negeren. De aquarel werd vertaald naar een nog sprekender schilderij, dat als B2 poster (50×70 cm) wordt aangeboden.

 

Let op: de carnavalsposter-actie is voorbij!

Carnaval 2021 was anders dan anders. Dat onze spontane posteractie zo’n enorm succes zou worden, hadden we niet kunnen vermoeden. We hebben in totaal meer dan 6000 posters gratis weggegeven. Het schilderij is als prijs uitgereikt aan de winnaar van 20 jaar LVK. We kijken terug op een paar fantastische weken, waarin we veel mensen blij hebben kunnen maken met een poster. Nog steeds zijn we onder de indruk van de vele hartverwarmende reacties. Een bijzonder mooie periode, in een voor veel mensen moeilijke tijd! – Leo & Marianne Kornips

LeoKornips-Carnavalsposter-2021
LeoKornips-Carnavalsposter-2021

CARNAVALSPOSTER GAAT VIRAL

 

Echt 10 november 2020 – Morgen is het de 11e van de 11e en Leo maakte alvast de poster voor Carnaval 2021. Aan de reacties op social media te zien, herkennen velen zich in Leo’s weergave van deze ongekende versie van Carnaval!

 

Een grote afbeelding van de poster hier.

 

Het originele werk kopen of uitgeven? Neem gerust contact met me op!

Nieuw kunstobject in Echt; The Spinrocker
The Spinrocker (okoume-plaat met dyneema-koord 180x150x210 cm) is het eindresultaat na meerdere kleine 3D-(proef)modellen.
Deze creatie straalt enkel positieve energie uit, gezien de vele leuke reacties uit mijn woonomgeving.
Gemaakt als kunstobject in mijn nieuw vormgegeven voortuin, is The Spinrocker zichtbaar voor iedereen als onderdeel van Kunst In De Openbare Ruimte (KIDOR) van de gemeente Echt-Susteren.
lopende exposities
Vanwege COVID-19 staan er momenteel geen aankomende exposities op de planning.
recente exposities
Licht in ’t Achterhuis
KC61 in het Achterhuis in de Voorstad van Roermond
7 t/m 22 maart 2020
Solo Expositie Leo Kornips
WZC Bosscherhof in Herkenbosch
29 november 2019 – 6 maart 2020
Solo Expositie Leo Kornips – Face to Face
WZC Sterrebosch, Onder de Bomen 4  in Thorn
9 augustus 2019 – 29 november 2019
Groepsexpositie KC61 met werk van Leo Kornips
organisatie KunstCorridor 61
Cultuurhuis Edith Stein, Plats 1 in Echt
zondag 6 oktober 10.00 – 16.00 uur
Groepsexpositie KC61 met werk van Leo Kornips
organisatie KunstCorridor 61
Abdij Rolduc, Heyendallaan 82 in Kerkrade
gedurende de maand maart 2019
Solo Expositie Leo Kornips en Marianne Pietermans
‘The Happening’ door Leo Kornips
Mandala-Fantasy door Marianne Pietermans
WZC Bosscherhof Bosscherhof 1 in Herkenbosch
tot 14 januari 2019
Expositie Cursisten Workshopgroep Schilderen
Workshopgroep Schilderen afdeling Leenderhof
De Egthe  de Egthe 1 in Echt 
dd 11 september 2018
Foto-expositie KIDOR (Kunst In De Openbare Ruimte)
organisatie: Leo Kornips namens Klankbordgroep Cultuur Echt-Susteren
Gemeentehuis Echt-Susteren Nieuwe Markt 55  Echt
dd 12 oktober t/m 02 november 2018
Groeps-expositie KC61 met werk van Leo Kornips
organisatie KunstCorridor 61
Mariapark Sittard  Oude Markt 18  Sittard
gedurende de maand december 2018
Een impressie van recente exposities: