Leo Kornips | Leo Kornips beeldend kunstenaar Nieuws
Leo Kornips is een beeldend kunstenaar uit Echt (Limburg NL). In zijn schilderijen en 3D-werk staan de mens en zijn belevingswereld centraal vanuit een bewustzijnsverruimend perspectief.
leokornips, leo kornips, beeldend kunstenaar, beeldende kunst, kunst, kunstenaar, schilderijen, acrylverf, olieverf, 2d-werk, 3D-werk, 2D, architectuur, Limburg, Echt, Echt-Susteren, nieuws, expositie, expo
1815
page-template-default,page,page-id-1815,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,header_top_hide_on_mobile,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
NIEUWS

TOETE ’N BLAOZE CARNAVALSPOSTER VANAF 2 JANUARI GRATIS VERKRIJGBAAR

 

Ook in 2024 brengt Leo Kornips een gratis carnavalsposter uit. Het thema van deze carnavalsposter is de muziek en sfeer van de welbekende ‘zaate hermeniekes’.

 

Zaat hermenieke in de hoofdrol

Op de vierde carnavalsposter die Leo uitbrengt, is de weerspiegeling van de tijdsgeest minder aanwezig. Dit keer speelt een euforische carnavalist de hoofdrol en – wanneer je de poster van dichtbij bekijkt – ontrafelt het portret zich tot een een welbekend ‘zaat hermenieke’. Om de carnavalssfeer extra te benadrukken is ook deze poster uitgewerkt in de carnavalskleuren ‘roet, gael en greun’.

 

De afgelopen jaren bracht Leo de volgende carnavalsposters uit: de ‘Mondmasker’-poster 2021, de ‘Carnavalt int Water’-poster 2022 en ‘Carnavals-Vredes’-poster 2023. Al deze posters leverden vele hartverwarmende reacties op en worden in Limburg en daarbuiten door carnavalisten verzameld en opgehangen.

 

Vanaf dinsdag 2 januari gratis verkrijgbaar
De ‘Toete ’n Blaoze’-poster is vanaf dinsdag 2 januari 2024, dagelijks tussen 08.00 uur en 20.00 uur gratis verkrijgbaar op de Laurierstraat 10 in Echt (zolang de voorraad strekt).

NU TE KOOP: VERJAARDAGSKALENDER

 

Op zoek naar een origineel en uniek cadeau? Bestel dan mijn nieuwe verjaardagskalender!

 

De verjaardagen van uw dierbaren worden gecombineerd met in totaal 33 van mijn schilderijen. Iedere maand belicht een eigen thema, gerelateerd aan de seizoenen.

 

Het formaat van de kalender is A4, opengevouwen wordt dit A3-formaat. De kalender telt in totaal 28 pagina’s en is gedrukt op 250 grams luxe papier met een mooie, matte afwerking.

 

De kalender kost 12,50 euro per stuk. Stuur een bericht naar info@leokornips.nl om uw kalender(s) te bestellen.

 

Wilt u de kalender per post laten verzenden? Dat kan! Dan betaalt u 17,50 euro voor de kalender inclusief verzending binnen Nederland. Verzenden naar het buitenland brengt meerkosten mee.

Leo Kornips verjaardagskalender
Leo Kornips verjaardagskalender
Leo Kornips - expositie Gone with the Wind

SOLO-EXPOSITIE ‘GONE WITH THE WIND’

 

Graag nodig ik u van harte uit voor mijn zomerexpositie ‘Gone with the Wind’ te zien in WZC Bosscherhof in Herkenbosch. Van mei tot september is de expositie te bezichtigen op de 2e verdieping, daarna verhuist deze naar de begane grond.

 

Deze expositie belicht mijn alternatieve en minder bekende werken. De helft van de geëxposeerde werken betreft aquarellen en de andere helft betreft olieverf- en acrylverfschilderijen. Dus wilt u graag eens andere werken van mij zien, dan is dit uw kans!

 

Bezoek Gone with the Wind van 20 mei tot begin 2024

Locatie: WZC Bosscherhof – begane grond
Bosscherhof 1, 6075 HE in Herkenbosch

 

Bekijk de gehele agenda met aankomende exposities onderaan deze pagina.

PERSBERICHT: CARNAVALS-VREDESPOSTER VANAF 5 JANUARI GRATIS VERKRIJGBAAR

 

ECHT, 3 januari 2023 – Leo Kornips brengt voor de derde keer een gratis carnavalsposter uit. De carnavalsposter vormt ieder jaar een weerspiegeling op de huidige tijdsgeest. Het thema van de poster van 2023 is ‘vrede’, als een reactie op de oorlog in Oekraïne. Eerdere versies van de carnavalsposter waren de ‘Mondmaskerposter’ in 2021 en de ‘Carnavalt int Waterposter’ vorig jaar. Beide posters leverden vele hartverwarmende reacties op en worden in Limburg, en daarbuiten, door carnavalisten verzameld en opgehangen.

 

Carnavalsposter met vurige vredeswens
Met de carnavalsposter van 2023 verbeeldt Leo Kornips het dubbele gevoel van ‘carnaval vieren in oorlogstijd’. We leven in een onzekere tijd en krijgen allemaal, op welke manier dan ook, te maken met de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Tegelijk is carnaval een feest van verbinding en verbroedering. De poster toont een carnavalsprins die het vredesgebaar maakt en een vredesduif op pad stuurt. Daarnaast bevat het kleurenpalet niet alleen het ’roet, gael en greun’ van carnaval, maar ook het blauw en geel van de Oekraïense vlag. Op opbeurende wijze verbeeldt de poster een steunbetuiging aan Oekraïne én uit een vurige vredeswens.

 

Vanaf donderdag 5 januari gratis verkrijgbaar
De Carnavals-Vredesposter is vanaf donderdag 5 januari, dagelijks tussen 08:00u en 20:00u, gratis verkrijgbaar op Laurierstraat 10 in Echt. Posters zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt, op = op!

Carnavals-Vredesposter-Leo-Kornips
Dream-Reflections-Leo-Kornips

SOLO EXPOSITIE ‘DREAM REFLECTIONS’

 

Graag nodig ik u van harte uit voor mijn aankomende solo expositie ‘Dream Reflections’ in de Minderbroederskerk in Roermond.

 

Breng een bezoek aan mijn expositie ‘Dream Reflections’ op:

 

  • zaterdag 3 & zondag 4 september 2022 van 14.00 tot 17.00 uur
  • zaterdag 10 & zondag 11 september 2022 van 14.00 tot 17.00 uur

     

    U vindt de Minderbroederskerk op de Minderbroederssingel 15G in Roermond.

     

 

Bekijk de gehele agenda met aankomende exposities onderaan deze pagina.

LEVENSWEG EN LEVENSBOOM IN STILTERUIMTEN

 

Op 25 mei 2022 vond er een heropening van de Stilteruimte/Kapel in de Egthe in Echt plaats, waarbij mijn schilderij ‘De Levensweg’ officieel in gebruik werd genomen. In de omlijsting zijn Herdenkingstegeltjes opgenomen, waarop de naam van onlangs overleden bewoners wordt vermeld. Dat is inmiddels ook gebeurd, maar op deze foto nog niet zichtbaar.

 

Op 30 mei 2022 vond er eveneens een heropening plaats van de Stilteruimte/Kapel in Vastrada in Susteren. Waarbij mijn schilderij ‘De Levensboom 2’ officieel in gebruik werd genomen. Ook in deze omlijsting zijn herdenkingstegeltjes opgenomen.

 

Daarnaast wordt in de Stilteruimte van Hospice Daniken in Geleen mijn schilderij ‘De Levensboom 3’ in gebruik genomen, wederom met herdenkingstegeltjes in de omlijsting ter nagedachtenis aan overleden bewoners.

 

U vindt de drie werken Road of Life, Tree of Life 2 en Tree of Life 3 onder Opdracht op deze website.

LeoKornips-Nieuws

DRIELUIK IN ENTREE AOLDER STAETE

Voor het onaangeklede entreeportaal wilden de bewoners van Aolder Staete (een nieuw appartementencomplex in Pey-Echt) decoratieve kunst toevoegen als extra dimensie. 

 

Voor hun zwart-witte entree heb ik een zwart-wit 3-luik ontworpen met afbeeldingen van de omgeving t.p.v. hun appartementencomplex uit resp. 1922, 1962 en 2022.

 

Bekijk de werken onder Opdracht op deze website.

CARNAVALSPOSTER 2022:

‘Carnavalt int water’ / ‘heure, zeen en zinge’

 

Vanaf 18 januari gratis verkrijgbaar bij het atelier van Leo Kornips op Laurierstraat 10 in Echt, tussen 08:00u en 20:00u. 

 

De posters zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt, op = op!

LeoKornips-Carnavalsposter-2022
LeoKornips-Carnavalsposter-2022
LeoKornips-Echter-Kirmesposter-2021

PERSBERICHT: ECHTER KIRMESPOSTER VANAF 6 SEPTEMBER GRATIS VERKRIJGBAAR

 

ECHT, 27 augustus 2021 – De Echter Kirmes (kermis), die jaarlijks in oktober plaatsvindt, verwarmt de gemeente met sfeer, ontmoeting en gezelligheid. Een evenement waar Echtenaren van alle generaties naar uitkijken. In 2020 kon de kermis vanwege COVID-19 niet plaatsvinden. Dat de kermis misschien ook dit jaar niet door kan gaan, inspireerde beeldend kunstenaar Leo Kornips tot het ontwerpen en uitbrengen van een unieke Echter Kirmesposter. De kunstenaar nodigt Echtenaren uit de 50x70cm grote poster op een zichtbare plek op te hangen. Zodat Echt ook dit jaar zal stralen, kermis of geen kermis. Vanaf maandag 6 september kan de poster gratis worden afgehaald bij de kunstenaar in Echt. 

 

Vanaf maandag 6 september, op werkdagen tussen 13:00u en 20:00u, gratis verkrijgbaar bij het atelier van Leo Kornips op Laurierstraat 10 in Echt. De posters zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt, op = op!

PERSBERICHT: CORONA-CARNAVALSPOSTER NU GRATIS VERKRIJGBAAR

 

Echt, 6 januari 2021 – De 11e van de 11e, het jaarlijkse begin van het nieuwe carnavalsseizoen, inspireerde beeldend kunstenaar Leo Kornips om zijn gevoel met betrekking tot de aankomende carnaval in een enkel beeld te vangen. Dat dit beeld, een aquarel die hij in een ochtend schilderde, dezelfde dag nog viraal zou gaan op social media, had de kunstenaar niet kunnen vermoeden. Door honderden hartverwarmende reacties en aanvragen voor een poster van dit werk, besloot de kunstenaar deze oproep niet te negeren. De aquarel werd vertaald naar een nog sprekender schilderij, dat als B2 poster (50×70 cm) wordt aangeboden.

 

terugblik

Carnaval 2021 was anders dan anders. Dat onze spontane posteractie zo’n enorm succes zou worden, hadden we niet kunnen vermoeden. We hebben in totaal meer dan 6000 posters gratis weggegeven. Het schilderij is als prijs uitgereikt aan de winnaar van 20 jaar LVK. We kijken terug op een paar fantastische weken, waarin we veel mensen blij hebben kunnen maken met een poster. Nog steeds zijn we onder de indruk van de vele hartverwarmende reacties. Een bijzonder mooie periode, in een voor veel mensen moeilijke tijd! – Leo & Marianne Kornips

LeoKornips-Carnavalsposter-2021
LeoKornips-Carnavalsposter-2021

CARNAVALSPOSTER GAAT VIRAL

 

Echt 10 november 2020 – Morgen is het de 11e van de 11e en Leo maakte alvast de poster voor Carnaval 2021. Aan de reacties op social media te zien, herkennen velen zich in Leo’s weergave van deze ongekende versie van Carnaval!

 

Een grote afbeelding van de poster hier.

 

Het originele werk kopen of uitgeven? Neem gerust contact met me op!

Nieuw kunstobject in Echt; The Spinrocker
The Spinrocker (okoume-plaat met dyneema-koord 180x150x210 cm) is het eindresultaat na meerdere kleine 3D-(proef)modellen.
Deze creatie straalt enkel positieve energie uit, gezien de vele leuke reacties uit mijn woonomgeving.
Gemaakt als kunstobject in mijn nieuw vormgegeven voortuin, is The Spinrocker zichtbaar voor iedereen als onderdeel van Kunst In De Openbare Ruimte (KIDOR) van de gemeente Echt-Susteren.
recente exposities

Zomerexpositie ‘Gone with the Wind’

van 20 mei tot 10 september 2023
WZC Bosscherhof – 2e verdieping
( Bosscherhof 1, 6075 HE in Herkenbosch )

Solo Expositie Leo Kornips

Minderbroederskerk (Minderbroederssingel 15G) in Roermond

weekend van za 3 & zo 4 september 2022 van 14.00 tot 17.00 uur

weekend van za 10 & zo 11 september 2022 van 14.00 tot 17.00 uur

Licht in ’t Achterhuis
KC61 in het Achterhuis in de Voorstad van Roermond
7 t/m 22 maart 2020
Solo Expositie Leo Kornips
WZC Bosscherhof in Herkenbosch
29 november 2019 – 6 maart 2020
Solo Expositie Leo Kornips – Face to Face
WZC Sterrebosch, Onder de Bomen 4  in Thorn
9 augustus 2019 – 29 november 2019
Groepsexpositie KC61 met werk van Leo Kornips
organisatie KunstCorridor 61
Cultuurhuis Edith Stein, Plats 1 in Echt
zondag 6 oktober 10.00 – 16.00 uur
Groepsexpositie KC61 met werk van Leo Kornips
organisatie KunstCorridor 61
Abdij Rolduc, Heyendallaan 82 in Kerkrade
gedurende de maand maart 2019
Solo Expositie Leo Kornips en Marianne Pietermans
‘The Happening’ door Leo Kornips
Mandala-Fantasy door Marianne Pietermans
WZC Bosscherhof Bosscherhof 1 in Herkenbosch
tot 14 januari 2019
Expositie Cursisten Workshopgroep Schilderen
Workshopgroep Schilderen afdeling Leenderhof
De Egthe  de Egthe 1 in Echt 
dd 11 september 2018
Foto-expositie KIDOR (Kunst In De Openbare Ruimte)
organisatie: Leo Kornips namens Klankbordgroep Cultuur Echt-Susteren
Gemeentehuis Echt-Susteren Nieuwe Markt 55  Echt
dd 12 oktober t/m 02 november 2018
Groeps-expositie KC61 met werk van Leo Kornips
organisatie KunstCorridor 61
Mariapark Sittard  Oude Markt 18  Sittard
gedurende de maand december 2018
Een impressie van recente exposities: